Produkcija

Stručni skup - Strip u knjižnicama

http://knjiznice.nsk.hr/vinkovci/wp-content/uploads/sites/5/2021/02/Strip-u-knjiznicama-600x535.jpgStručni skup Strip u knjižnicama trebao se održati 2020. godine, ali odgođen je zbog epidemiološke situacije. Održat će se online (putem Zoom-a) u četvrtak, 15. travnja (aprila) 2021. godine.
Strip je marginalizirana umjetnost kojoj treba ustupiti i više vremena i prostora za prezentaciju i popularizaciju. Ovim Skupom želimo pokazati kako je strip jednako vrijedna umjetnost i kako ne koristi samo za zabavu već i za učenje kako kroz školu tako i za cjeloživotno učenje.
Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci za veliku 145. obljetnicu postojanja odabrala je temu strip zato što su Vinkovci poznati po strip-autorima (Dubravko Mataković, Krešimir Zimonić, Nenad Barinić, Miron Milić i mnogi drugi) i manifestaciji Salon stripa, koja se održavala dugi niz godina. Na ovom Skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih predavača, zanimljivi predavači i gosti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije itd.  Mjesto održavanja: online Zoom
Organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci Financijska potpora: Ministarstvo kulture RH i Grad Vinkovci
DETALJNIJE KLIKOM NA PLAKAT