Produkcija

Izvori

 

 

Poslovni kutak Gradske knjižnice Rijeka

DSCN6805

Uslugu konkretno čine:

zbirka knjižnične građe iz područja: psihologije poslovnog uspjeha, rada i zapošljavanja, poduzetništva, menedžmenta, poslovne politike i marketinga

Knjižnica kao referalno mjesto svih poslovnih informacija važnih za građane

Knjižnica kao informacijska točka:

  • o drugim subjektima u gradu koji se bave poduzetništvom
  • za mogućnosti zapošljavanja
  • za državne potpore poduzetništvu
  • za fondove EU

Knjižnica kao potpora građanima za korištenje državnog portala e-Građani te eUsluga Grada Rijeke

informacijsko-komunikacijska oprema koja omogućuje pretraživanje tematskih mrežnih izvora te pisanje životopisa, molbi, poslovnih planova i dr.

Unutar Poslovnog kutka održavat će se tematska predavanja iz područja poduzetništva, zapošljavanja i slično. Predavanja će se održavati utorkom, dinamikom koja bude ostvariva.

DSCN6744

Poslovni kutci ili odjeli osnivaju se u narodnim i drugim knjižnicama u okviru informacijske uloge knjižnica da bi i knjižnice bile mjesta potpore građanima u što boljem snalaženju na tržištu rada i u poduzetničkom svijetu.

 

Uslugu Poslovnog kutka Gradska knjižnica Rijeka temelji i na Pulmanovim smjernicama (The PULMAN Guidelines, 2003)u kojima se navodi da narodne knjižnice pružaju svojim korisnicima usluge i iz važnih područja društvenoga života:

- društvena inkluzija

- e-vlada i građansko pravo

- informacijske usluge za društveni i gospodarski razvitak – potpora poduzetništvu i gospodarstvu

Usluga Poslovnog kutka specifično je usmjerena ka poslovnim informacijama i izvorima s ciljem osnaživanja lokalne ekonomije, a na način da građani poslovne informacije mogu naći na jednome mjestu tj. da knjižnica bude središnje mjesto lokalne zajednice za teme poduzetništva, zapošljavanja, poslovne motivacije, javne potpore gospodarskim aktivnostima i sl.