Produkcija

Izvori

 

 

„Емил Павлов македонска спортска икона“

Во салата за промоции  во една спортско-книжевна атмосфера беше промовирана 21 книга на спортскиот новинар и спортски хроничар Кирил Манев „Емил Павлов македонска спортска икона“.
Промотор: Миодраг Мицковиќ- долгогодишен спортски новинар. Со свои обраќања за книгата и достигнувањата на Емил Павлов имаа Шабан Трстена- најдобриот спортист за сите времиња во Македонија, Петар Бели Стојановски - претседател на карате федерацијата и нашата гордост -каратистот Емил Павлов.
Текстови од книгата читаа Мелани Стојанова и Ангела Цекова, ученички од СОУ „Славчо Стојменски“.
Авторот на голем дел од присутните спортисти и подржувачи на спортот им подари книги за спомен.